“Voor elk ensemble is er een podium”

De ensembles die ik vertegenwoordig begeven zich grotendeels in de klassieke authentieke muziekwereld. Ze zijn te boeken voor kamermuziekseries en festivals waar het programma grotendeels uit klassieke of oude muziek bestaat. Voor een goede programmering is het belangrijk dat het programma aansluit bij de wensen van het publiek.

Omdat ik alle musici persoonlijk ken en met ze samenwerk of gewerkt heb, weet ik waar hun passie ligt en hoe ze het best invulling kunnen geven aan een passend programma.

Neem voor meer informatie, vrijblijvend advies en boekingen gerust contact met mij op.

Duo Freijzer & Maat

Celliste Mariette Freijer en pianiste Cathelijne Maat zijn een gouden combinatie. Aan de basis daarvan ligt een natuurlijk samenspel en de gelijke beleving van de muziek. Hun gezamenlijke debuut maakten ze tijdens het Beethoven Festival Zutphen in 2018. Het geheel uitverkochte concert werd bijzonder goed ontvangen. Dat was de opmaat om samen vaker het podium te betreden.

Het Simeonkwartet

Het Simeonkwartet legt zich toe op de composities voor vier vleugels van de Nederlandse componist Simeon ten Holt. Het Simeonkwartet bestaat uit de pianisten Cathelijne Maat, Esther Scheerder, Jacobus den Herder en Emile Engel. Het kwartet bracht meerdere cd’s en een dvd uit.

Het kwartet speelt het bekendste werk van Ten Holt, Canto Ostinato, op verschillende plekken in Nederland en België.

Rémy Baudet

Violist Rémy Baudet, geboren in Den Haag, begon op zijn vijfde met vioollessen. Op jonge leeftijd werd hij uitgenodigd om aan het conservatorium in Groningen te studeren. Later verhuisde hij naar Amsterdam om bij Mark Lubotsky te studeren. Daar ontving hij een prijs voor zijn buitengewone prestaties. In het verleden was hij co-concertmeester van het Arnhemse Philomonisch Orkest, concertmeester van het Orkest van de 18e eeuw en artistiek leider van Muscia Amphion. Zijn hart en specialisme ligt bij muziek uit de 17e en 18e eeuw. Rémy is te boeken voor concerten en masterclasses.

Hildebrand Trio

Het Hildebrand Trio wordt gevormd door Cathelijne Maat, piano, Hebe Mensinga, viool en Mariette Freijzer, cello. Deze drie bevlogen musici vonden elkaar in hun passie voor kamermuziek.

Cathelijne heeft met vele orkesten gespeeld en heeft zich daarnaast gespecialiseerd als liedbegeleider. Zij is pianodocente aan haar Pianoschool Zutphen. Hebe heeft o.a. gespeeld bij het Radio Philharmonisch orkest en het Nederlands Kamerorkest. Zij is hoofdvakdocent aan het Utrechts Conservatorium. Mariette speelde eveneens bij meerdere bekende orkesten. Met haar eigen bedrijf “Bach aan bed” speelt ze voor mensen die langdurig aan bed zijn gekluisterd of terminaal ziek zijn.

Maxime Snaterse

Maxime Snaterse (1996) sloot in 2018 haar Bachelor of Music cum laude af aan het ArtEZ Conservatorium, waar ze les kreeg van Frank van de Laar, en twee jaar later haar Master of Music, met de hoogste onderscheiding. In Juni 2023 heeft ze een tweede Master of Music behaald met het hoogst mogelijke resultaat aan het Koninklijk Conservatorium Brussel in de klas van Aleksandar Madžar.

Maxime is een bijzonder veelzijdig pianiste en geeft regelmatig concerten in binnen- en buitenland. Solo maar ook in verschillende bezettingen. Ze is pianist bij Vrienden van het Lied en werkt graag mee aan interessante (kunst)projecten. Ze was prijswinnaar bij verschillende concoursen, zowel solo als met haar ensembles. Ook volgde ze masterclasses bij gerenommeerde pianisten en geeft ze les aan verschillende Brusselse academies. Bovenal wil ze haar passie en fascinatie voor de klassieke muziek delen met het publiek.